Pliki Cookie

Niniejsza Polityka plików cookie wyjaśnia, czym są pliki cookie i jak ich używamy. Powinieneś przeczytać tę politykę, aby zrozumieć, czym są pliki cookie, w jaki sposób je wykorzystujemy, rodzaje używanych przez nas plików cookie, tj. Informacje, które zbieramy za pomocą plików cookie i jak te informacje są wykorzystywane oraz jak kontrolować preferencje dotyczące plików cookie. Aby uzyskać więcej informacji na temat tego, w jaki sposób korzystamy, przechowujemy i przechowujemy Twoje dane osobowe, zobacz naszą Politykę prywatności.

Możesz w dowolnym momencie zmienić lub wycofać swoją zgodę na Deklarację Cookie na naszej stronie internetowej.

Dowiedz się więcej o tym, kim jesteśmy, jak możesz się z nami skontaktować i jak przetwarzamy dane osobowe w naszej Polityce prywatności.

Twoja zgoda dotyczy następujących domen

 

Czym są pliki coookies ?

Pliki cookie to małe pliki tekstowe, które służą do przechowywania małych informacji. Pliki cookie są przechowywane na Twoim urządzeniu, gdy strona internetowa jest ładowana w przeglądarce. Te pliki cookie pomagają nam zapewnić prawidłowe funkcjonowanie witryny, zwiększyć bezpieczeństwo witryny, zapewnić lepszą obsługę użytkowników oraz zrozumieć, jak działa strona internetowa, oraz analizować, co działa i gdzie wymaga poprawy.

Jak wykorzystujemy pliki cookies ?

Jak większość usług online, nasza strona internetowa wykorzystuje pliki cookie własne i zewnętrzne pliki cookie do wielu celów. Własne pliki cookie są przede wszystkim niezbędne do prawidłowego funkcjonowania witryny i nie gromadzą żadnych danych osobowych użytkownika.

Pliki cookie stron trzecich wykorzystywane w naszych witrynach są wykorzystywane głównie w celu zrozumienia działania witryny, interakcji z naszą witryną, zapewnienia bezpieczeństwa naszych usług, dostarczania reklam, które są dla Ciebie odpowiednie, a w sumie dostarczania lepszych i ulepszonych doświadczenie użytkownika i pomóc przyspieszyć przyszłe interakcje z naszą witryną.

Jak możesz kontrolować pliki cookies ?

Jeśli zdecydujesz się zmienić swoje preferencje później podczas sesji przeglądania, możesz kliknąć kartę „Polityka prywatności i plików cookie” na ekranie. Spowoduje to ponowne wyświetlenie powiadomienia o zgodzie, umożliwiając zmianę preferencji lub całkowite wycofanie zgody.

Ponadto różne przeglądarki zapewniają różne metody blokowania i usuwania plików cookie używanych przez strony internetowe. Możesz zmienić ustawienia przeglądarki, aby blokować / usuwać pliki cookie.


 

Kto jest Administratorem danych osobowych?

  1. Administratorem gromadzonych, przetwarzanych i wykorzystywanych danych osobowych jest

    WYNAJEM DOMKÓW LETNISKOWYCH IRENA CHOJNACKAz siedzibą w Pustkowie przy ulicy Słonecznej 28, 72-344 Pustkowo. nip 411571925

  2. WYNAJEM DOMKÓW LETNISKOWYCH IRENA CHOJNACKA zbiera dane Użytkownika czynności związanych dokonaniem przez niego rezerwacji w Obiekcie noclegowym lub w trakcie rejestracji użytkownika w Serwisie.

 

Dlaczego WYNAJEM DOMKÓW LETNISKOWYCH IRENA CHOJNACKA przetwarza dane osobowe?

Dane osobowe użytkowników przetwarzane są w następujących celach:

  1. Dokonania Rezerwacji
  2. Przyjęcia płatności .
  3. Wypełnienia obowiązków wynikających z przepisów prawnych i skarbowych.
  4. W celach mających przeciwdziałać nadużyciom, oszustwom i zapewniać bezpieczeństwo Użytkownikom.
  5. Obsługi klienta – udostępnione dane pozwolą na skuteczniejszą pomoc użytkownikowi w razie interwencji związanych z rezerwacją.
  6. Archiwalnych- w razie potrzebny przekazania danych mogących być dowodem w sprawie uprawnionym instytucjom.

Podanie danych osobowych odbywa się w sposób dobrowolny. Są one konieczne i niezbędne w procesie dokonania Rezerwacji.

Jakie prawa ma użytkownik serwisu?

  1. Użytkownik ma prawo:
  • dostępu do swoich danych osobowych,
  • edycji swoich danych osobowych,
  • usunięcia danych osobowych,
  • ograniczenia przetwarzania danych osobowych,
  • cofnięcia zgód dotyczących danych osobowych,
  • przeniesienia danych osobowych (o ile jest to technicznie możliwe),
  • wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania danych osobowych,
  • wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych lub innego właściwego organu nadzorczego.
  1. Użytkownik dokonujący rezerwacji na prośbę osób fizycznych zobowiązany jest poinformować te osoby:
    – o przekazaniu danych osobowych do WYNAJEM DOMKÓW LETNISKOWYCH IRENA CHOJNACKA, który jest administratorem tych danych,
    – o przysługujących prawach dotyczących danych osobowych tych osób (pkt 1 dot. Praw użytkownika serwisu).
  1. WYNAJEM DOMKÓW LETNISKOWYCH IRENA CHOJNACKA przetwarza dane w kategoriach:
  • podstawowe dane identyfikacyjne,
  • elektroniczne dane identyfikacyjne,
  • dane finansowe,
  • reklamacje,
  • dane dot. członków rodziny,
  • dane teleadresowe, (art. 14 ust. 1 lit. d)RODO).

Użytkownik ma prawo do dostępu,  poprawiania bądź usunięcia swoich danych, wysyłając wiadomość z daną prośbą na adres rezerwacja@domki-irena.pl

 

Jak długo przetwarzane są dane osobowe?

Dane osobowe przechowywane będą do momentu skorzystania przez użytkownika z praw prowadzących do zaprzestania przetwarzania danych osobowych o których mowa w punkcie 3